Странице

Obožavam da kuvam i da se igram u kuhinji. I ne samo u kuhinji... Zato će sve ovo što budete ovde pronašli biti malo drugačije od onog što drugi rade.

петак, 29. јануар 2010.

Čamčići

Ako hoćete decu da naučite da jedu i nešto što oni ne vole, poslužite se ovom idejom

Korak 1

Jednu koru za pitu premažite osnovnom smesom od 2 jaja, 3 kašike kisele pavlake, 3 kašike ulja, šolje mleka i grudve rendanog sira. Možete koru filovati samo osnovnom smesom ili pak možete dodati blanširan spanać, upržen praziluk ili bilo koju drugu kombinaciju povrća.
Rolajte koru počev od jednog ugla dijagonalno prema drugom.


Korak 2

Kada ste koru urolali savijte je u formu čamčića. Poslažite na pomašćen lim. Odozgo stavite kašiku osnovnog nadeva i stavite u hladnu rernu. Uključite na 220 stepeni C i pecite dok čamčići ne porumene. U međuvremenu od ostataka kora isecite makazama trougliće od kojih ćete oblikovati jedra. Najpre ih malo prosušite na oklagiji da dobiju polusavijen oblik, a zatim pažljivo provucite štapiće za ražnjiće i ostavite još malo da se osuše na vazduhu.


Korak 3

Kad su osnove čamčića ispečene, ubodite štapiće sa jedrima i vratite na kratko u rernu.



6 коментара: