Странице

Obožavam da kuvam i da se igram u kuhinji. I ne samo u kuhinji... Zato će sve ovo što budete ovde pronašli biti malo drugačije od onog što drugi rade.

недеља, 3. јануар 2010.

Predlog br.3

Doručak:
**********
Palačinke sa filom od sira
Palačinke napravite po svom omiljenom receptu.
Fil: 200g krem sir pomešati sa 1dl kisele pavlake. Po potrebi posoliti.

Pržene viršle

Čaj

A servirati možete i ovako:

Palačinke nafilovati ( u ovom slučaju je korišćen fil od sira i pavlake za ogrtač, a za maramu fil sa sirom i ajvarom ) i preklopiti na pola. Jednom palačinkom omotati viršlu kao ogrtačem, od maslina pomoću čačkalica napraviti stopala. Drugom palačinkom omotati malu glavicu luka kao maramom i pričvrstiti na telo od viršle. Usta nacrtati kečapom, oči napravite od 2 zrna bibera, a kosu od špageta ili listića neke jestive biljke. Još prikačite cvetić iza uva i Stevka je spremna za špacir…

Ručak:
********
Pileća supa sa knedlama

Pletenica od pilećeg belog mesa
Belo meso isecite tako što ga presečete uzduž na pola da dobijete dva parčeta, a onda ga još i dodatno istanjite ( pri tom ce vam ostati još belog mesa koje možete iskoristiti za drugo jelo ). Svako parče zasecite uzdužno, ali ne do kraja, tako da dobijete tri trake. Ispletite pletenicu, pričvrstite čačkalicom, pa pospite suvim začinom. Ostavite da odstoji. Za to vreme pripremite pire od krompira. Pletenice ispržite i izvadite čačkalice. Na tanjir stavite po 2 pletenice, kugle pire krompira i kuglu pavlake. Po želji prelite krompir pire masnoćom od prženja i pospite sušenim začinom. Ukrasite cvetićima od šargarepe.

Salata od kupusa


Kolač sa makom
Umutiti 2 jaja sa 10 kašika šećera, 10 kašila mleka, 10 kašika ulja, 10 kašika brašna i 10 kašika nemlevenog maka. Dodati prašak za pecivo i limunovu koru. Peći. Vruće preliti sa 1/4l hladnog mleka. Odozgo staviti šlag

Večera:
********

Zapečeni rezanci
Ispržiti 2 mala praziluka sečena na kolutove i 6 šnita slanine sečene na štapiče. Sipati u vatrostalnu posudu, odozgo nastrugati kačkavalj i preliti sa tri jaja umućena sa pavlakom. Po potrebi dodajte i malo jogurta. Zapeći.

Sok od dunja








Нема коментара:

Постави коментар