Странице

Obožavam da kuvam i da se igram u kuhinji. I ne samo u kuhinji... Zato će sve ovo što budete ovde pronašli biti malo drugačije od onog što drugi rade.

петак, 1. јануар 2010.

Obožavam da kuvam i da se igram u kuhinji. I ne samo u kuhinji... Zato će sve ovo što budete ovde pronašli biti malo drugačije od onog što drugi rade.


Počeću sa kuvanjem.


Odavno skupljam recepte i imam ih poprilično, ali ono što mene zanima je, kako ih ukomponovati u celinu, pa će mi svaki dobrnamerni savet koristiti. Nadam se da čete mi u tome pomoći.

Evo kako to ja zamišljam:

Doručak:
**********
Tost hleb prepečen u tosteru
Buter
Med
Bela kafa

Ručak:
*******
Supa sa mlevenim mesom
Upržiti manju glavicu crnog luka, dodati kolutove šargarepe i 100g mlevenog mesa. Naliti vodom, dodati suve začine i kuvati dok meso i povrće ne omekšaju. Kad je supa gotova umešati lagano umućeno jaje.

Danske šnicle
Komade mesa izlupati i dati mu pravougaoni oblik. Posuti suvim začinom i biberom. Na jednu polovinu staviti šnitu trapista debljine 1/2cm, a preko kolutove obarenih jaja. Meso preklopiti i sa svih strana zatvoriti čačkalicom, uvaljati u brašno i pržiti sa obe strane po 5 min.

Pire sa lukom
U pire napravljen od 1kg krompira umešati uprženu glavicu crnog luka sečenog na sitne kockice.

Salata

Kolač sa grizom i orasima
Testo: 2 jaja, jogurtska šoljica šećera, 1/2 šolje mleka, 1/4 šolje zejtina, šolja brašna, kašičica kakaa i kesica praška za pecivo. Peći u većem plehu, pa podeliti tako da se dobiju dve kore.
Fil: zagrejati 1/4l mleka sa 125g butera i 4-5 kašika šećera, pa dodati 50g čokolade i 200g oraha. Ako je potrebno dodati još oraha. Premazati šlagom i preliti glazurom od 50 g čokolade. Iseći kocke i na svaku staviti polutku oraha umočenu u karamel.

Večera:
********
Flekice sa šunkom
Flekice: zamesiti rezance od 2 žumanca, 4-5 kašika vode i brašna po potrebi da se testo ne lepi, razvaljati, pa ga iseći u obliku kvadratića. Obariti flekice u slanoj vodi.
Fil: 3 jaja, 1/8kg mlevene šunke, kašiku dve ulja i 1/8l kisele pavlake
Pomešati fil i flekice. Zapeći.

Kompot od suvih šljiva

1 коментар: