Странице

Obožavam da kuvam i da se igram u kuhinji. I ne samo u kuhinji... Zato će sve ovo što budete ovde pronašli biti malo drugačije od onog što drugi rade.

среда, 24. фебруар 2010.

Dekoracije od ratluka na gotovim konditorskim proizvodima


Pilići

Potrebno je:
1kg malih medenjaka, 1/2kg ratluka i 1/2kg prah šećera


Smesa od ratluka
Mesiti dugo 1/2kg ratluka sa 1/2kg prah šećera. Po potrebi dodati još prah šećera. Gotovu smesu umotati u najlon kesu i koristiti po potrebi.

Način pripreme:
Veći deo smese obojiti žutom prehrambenom bojom. Od toga oblikovati telo i krila. Potebno je još i malo narandžaste smese za kljun, crvene za krestu i braon za oči nožice.



Napraviti manje kuglice od žute smese, malo ih spljoštiti i zalepiti na medenjak lagano pritiskajući prstima. Napraviti krila i malo ih nožićem izreckati po ivici. Pričvrstiti ih sa strane. Od crvene smese oblikovati krestu i postaviti je na vrh. Od narandžaste smese napraviti kljun, a od braon oči i nožice. Nekim pilićima staviti i jednu malu crvenu kuglicu ispod kljuna, pa je čačkalicom malo pritisnuti po sredini.



Gotove piliće ostaviti da odstoje neko vreme kako bi se smesa od ratluka malo stegla.


5 коментара:

  1. Ja nikada ništa ne ukrašavam i zato se svima vama koje imate toliko strpljenja i umješnosti divim. Svaka čast!

    ОдговориИзбриши
  2. Pokušaj nije teško. Nadam se da će ove slike bar malo uticati na tebe da se upustiš u avanturu.

    ОдговориИзбриши
  3. Oduševila sam se kada sam na coolinarici vidjela tvoju sliku u vozu sa pilićima, . Preslatki su! Tako da ću se ja rado upustiti u avanturu:)

    ОдговориИзбриши