Oduvek mi je bila želja da se oprobam u pravljenju likera. I evo:
Liker od kokosa
Staviti 100g kokosa u 1/2l mleka da odstoji nekoliko sati. Potom mleko procediti i staviti da zavri. U 2 dl vode razmutiti puding sa ukusom slatke pavlake, 2-3 kašike šećera i kesicu vanil šećera. Pomešati puding i mleko, dodati 100g bele čokolade i još malo prokuvati. Ako je smesa previše gusta dodati još malo mleka. Skloniti sa vatre pa umešati 2dl viskija i 3 kašike ruma.
Liker sa čokoladom
Staviti 1/2l mleka da zavri. U 2 dl vode razmutiti puding od čokolade, 2-3 kašike šećera, 3 kesice vanilin šećera i 3 kašike nesquik-a. Pomešati puding i mleko, dodati 100g mlečne čokolade i prokuvati. Ako je smesa previše gusta dodati još malo mleka. Skloniti sa vatre, pa dodati 2dl ruma.
Liker od karamela
5 kašika šećera staviti da se karamelizuje, pa naliti sa 1/2l mleka. U 2 dl mleka razmutite puding od vanile, 2-3 kašike šećera i 2 kesice vanilin šećera. Pomešati puding i mleko, dodati 100g karamel bombona i još malo prokuvati. Po potrebi dodati još malo mleka ako je smesa previše gusta. Skloniti sa vatre, pa umešati 2dl votke.
UŽIVAJTE!!!
Napomena:
Liker ohladiti, pa tek onda konzumirati.
Količinu šećera i alkohola možete povećati po želji.
Rok trajanja: Liker upotrebite u roku od 10 dana.
Dolazim na degustaciju :)))
ОдговориИзбришиprekrasno ,ja se u ovome jos nisa isprobala,ali uskoro cu da probam...Uradila sam samo visnjovacu i orahovacu,onu koja se ostavi na suncu,ali ovo moram probati....Goco ovo je odlicno!!!!
ОдговориИзбришиLele, kakva lepota, a koji mu je otprilike rok trajanja ako se odmah ne popije?:)
ОдговориИзбришиživeli...karamel je moj favorit!
ОдговориИзбришиSuper super blog! Zaista totalno drugacije i originalno!
ОдговориИзбришиOve cu likere sve da isprobam :)