Proju svi prave na svoj način, a ja je pravim ovako:
Osnovno testo
2 jaja, čaša jogurta, čaša kisele vode ( u nedostatku kisele može i obična ), nepuna čaša kukuruznog griza, nepuna čaša oštrog brašna, kriška sira, prašak za pecivo i malo soli.
Po želji možete dodavati i druge sastojke, npr. spanać, ljutu papričicu, rendanu šunku itd.
Sa paprikom
U osnovno testo staviti rezance crvene ljute paprike. Sipati u veći pleh da bi dobili tanju koru. Pečeno iseći na kocke i spajati ih po dve ajvarom. Staviti malo ajvara i odozgo, pa ukrasiti sa po dva režnja paradajeza
Sa satarašom
U osnovno testo ne stavljati sir, a kad se ispeče preliti je satarašom od uprženog crnog luka sečenim na rebarca, pečenom paprikom i paradajezom. Po želji u sataraš možete staviti i jedno jaje. Takođe možete dodati i slanicu kad upržite luk. U tom slučaju vratite proju u rernu još 2-3 min.
Sa spanaćem
U osnovno testo dodati upržen spanać
Hm,sve bih ja njih sada probala,sa crvenim bi i prosla kod moje porodice,ali sa zelenim,nikako..meni su ODLICNE,probala sam ih puno puta i stvarno je to nesto sto sam samo u Srbiji jela,sada pravim i ja zahvaljujuci ovim vezama,da jedni drugima mozemo pokazati kako i sta ostali ljudi jedu !!
ОдговориИзбришиVolim proju i razne varijacije na temu. Od ponuđenih ovu sa paprikom nikada nisam probala, a ovdje mi djeluje najzanimljivije.
ОдговориИзбришиPravim ih, u poslednje vreme redje, ali sve su ti super..Ovu s paprikama moram probati. Moj favorit je sa blitvom ili zeljem, nekako mi je spanac bljutav..Predivne su, a ti si ih super uslikala :)))
ОдговориИзбришиOdlične su. Obožavam sa satarašom i sa špinatom!
ОдговориИзбриши