Странице

Obožavam da kuvam i da se igram u kuhinji. I ne samo u kuhinji... Zato će sve ovo što budete ovde pronašli biti malo drugačije od onog što drugi rade.

субота, 6. фебруар 2010.

Jedno testo, a dve pite...

Testo:
1/4l mlakog mleka, 20g kvasca, kašika šećera, žumance, 3 kašike ulja, 1/4 kašičice soli i oko 450g brašna.
U mlako mleko razmrvite kavasac, dodajte šećer i 3 kašike brašna. Ostavite da se smesa zapeni, pa dodajte ulje, žumanac, so i ostatak brašna. Testo treba da bude meko. Ostavite da narasta, povremeno mešajući. Kad testo stasa, iskrenite ga na radnu površinu.

Pita sa filom od paprike u pavlaci
Testo podelite na 4 dela i razvaljajte kore u veličini manjeg četvrtastog pleha. U nauljenu tepsiju stavite najpre prvu koru, premazati pavlakom sa paprikom ( oni koji to ne mogu naći u prodaji mogu napraviti sami - pavlaka se stavi u gazu i ostavi iznad suda da otkaplje suvišna tečnost. Nakon toga se umeša so i seckana paprika, pa ostavi nekoliko dana da odstoji kako bi pavlaka poprimila ukus paprike ), potom staviti i ostale kore, koje se takođe premažu pavlakom, osim zadnje kore koja se premaže umućenim belancem. Peći na 220 C dok pita ne porumeni.



Pita sa prazilikom
Struk praziluka sitno iseckati i ispržiti na ulju. Skloniti sa vatre, malo prohladiti, pa umešai 2 jaja, belanac i izmrvljenu krišku sira. Testo razvaljati tako da testo prelazi ivice pleha. Fil rasporedite na testo, pa krajeve testa skupite prema sredini. Gornju površinu premazati uljem i peći na 220 C dok pita ne porumeni






3 коментара: