Странице

Obožavam da kuvam i da se igram u kuhinji. I ne samo u kuhinji... Zato će sve ovo što budete ovde pronašli biti malo drugačije od onog što drugi rade.

четвртак, 15. април 2010.

Venac od buhtli

Testo:
1/4l mleka, 3 kašike šećera, na vrh noža soli, 15g kvasca, 2 žumanca, 100g rastopljenog maslaca, limunova kora po želji i brašna po potrebi da se umesi mekše testo.
Fil:
150g krupnije seckanih oraha, 4-5 kašika džema od šljiva i 2 kesice vanilin šećera

Priprema:
Rastopite kvasac u mleku sa malo šećera i brašna. Ostavite da nadodje, pa dodajte ostale sastojke i umesite meko testo. Ostavite ga da nadolazi. S vremena na vreme kašikom izmesiti testo, tako da kašikom zahvatate i povlačite testo odozdo prema gore, sve dok se ne pojave mehurovi. Kad je testo stasalo, podelite ga na 8 delova i oblikujte loptice. Ostavite ih da malo narastu. Nakon toga loptice rastanjitie filujte, pa pokupiti krajeve i malo ih zavrtite kako fil ne bi curio. Poređatjieloptice u kalup za kuglof.



Odozgo na svaku staviti parčence butera. Ostaviti 10-ak minuta da se testo odmori i naraste, pa ga peći na 220 C dok ne porumeni.



Iskrenuti pečen venac na tanjir. Odozgo posuti prah šećerom.



Presek.




NAPOMENA: Umesto džema od šljiva, u fil možete staviti preostala dva umućena belanca sa 2 kašike šećera i malo limunove kore.


5 коментара: