Странице

Obožavam da kuvam i da se igram u kuhinji. I ne samo u kuhinji... Zato će sve ovo što budete ovde pronašli biti malo drugačije od onog što drugi rade.

субота, 6. март 2010.

Dekoracije od ratluka na gotovim konditorskim proizvodima


Medena srca

Potrebno je:
Kesica kolača "medeno srce", ratluk, šećer u prahu i jestive boje


Način izrade:

Pomešati ratluk i šećer u prahu u odnosu 1:1 i boju za kolače. Manji deo smese ratluka obojiti zelenom bojom, a veći deo možete podeliti na više delova, pa svaki obojiti različitim bojama. Otkinuti mali komadić smese i rastanjiti ga u užu traku. Urolati je. To je sredina ružice. Sad praviti latice od manjih kuglica koje spljoštite medju prstima i zalepite oko sredine. Potrebno vam je 4-5 latica. Gotovu ružicu stavite na medeno srce. Pupoljke pravite samo od urolane trake. Od zelene smese formirajte listiće. sve rasporedite oko centralne ruže. Ostavite da se masa osuši. Dugačke štapiće za ražnjiće pažljivo umetnite u medena srca. Dodatno ispod svakog srca vežite ukrasnu traku.



Na ovaj način dobićete lep i originalan poklon za Dan zaljubljenih, 8. mart ili svaku drugu priliku kada želite da pokažete nekom koliko vam je stalo do njega.


1 коментар: