Najpre nožem opseći oko kosti počevši od karabataka, pa povlačiti prema dole, kao kad skidamo rukavicu. Kad dođemo do zgloba na sastavu bataka i karabataka nastavimo sa odvajanjem kosti od mesa na dalje prema bataku. Sad na donjem delu bataka zasečemo oštrim nožem u krug oko zgloba, da bi odvojili mesto od koske i lagano izvučemo kost. Po želji donju kost možemo ostaviti da bi se zadržao izgled bataka, ali je treba preseći tako da samo malo ostane u mesu. Puniti batake, pa ih pržiti ili peći na roštilju umotane u slaninu.
Savršena pita bez kora: Recept za brzo predjelo, lagani ručak ili užinu u
prirodi
-
[image: Brza pita bez kora]
Danas sa vama delim recept za nešto što je postalo apsolutni favorit kod
nas, a verujem da će i kod vas: brzu pitu bez kora, sa...
Пре 1 дан
Нема коментара:
Постави коментар