Странице

Obožavam da kuvam i da se igram u kuhinji. I ne samo u kuhinji... Zato će sve ovo što budete ovde pronašli biti malo drugačije od onog što drugi rade.

уторак, 2. март 2010.

Dekoracije sa voćem


Ananas Dama


Da se i sa voćem možete igrati uverićete se veoma brzo...


Postupak izrade:
Ananas presecite vodoravno pri vrhu sa obe strane. Sad oštrim nožem iz sredine izvucite mesni deo, tako da ostane samo kora. Od sredine ananasa isečenog na kockice i voća po izboru napravite voćnu salatu, pa njome ispunite koru. Narandži oblikujte oči, nos i usta, probodite kroz nju štapić za ražnjić i utaknite je u voćnu salatu.



Na sastavu izmedju ananasa i narandže stavite "kragnu" od unešenog ratluka i prah šećera. Na narandžu kao šešir stavite lisnati deo ananasa koji ste odsekli. Dodatno Ananas Damu ukrasite po želji zabadajući ušećerene trešnje po kori ananasa.



Još jedna varijanta
Ako isečete samo gornji deo gde je rozeta ( napravite manji otvor da bi narandža mogla bolje stajati ) i izdubite sredinu, dobićete posudu u koju možete sipati sok. Utaknite slamčice i uživajte.




IDEJA VIŠE
Rozetu nemojte bacati. Odsecite višak kore tako da je ostane veoma malo u odnosu na lisnati deo. Prosušite dva dana, pa posadite. Dobićete veoma dekorativnu biljku

3 коментара:

  1. Ideja za ananas je odlicna, super izgleda.

    ОдговориИзбриши
  2. Dobar fazon i dobro uradjeno ovo sa ananasom......pravim i ja nesto slicno ali me interesuje gde moze da se pogleda jos neka ideja......a i da okacim ja neke moje radove? :-D

    ОдговориИзбриши