Странице

Obožavam da kuvam i da se igram u kuhinji. I ne samo u kuhinji... Zato će sve ovo što budete ovde pronašli biti malo drugačije od onog što drugi rade.

петак, 5. фебруар 2010.

Likeri

Oduvek mi je bila želja da se oprobam u pravljenju likera. I evo:

Liker od kokosa
Staviti 100g kokosa u 1/2l mleka da odstoji nekoliko sati. Potom mleko procediti i staviti da zavri. U 2 dl vode razmutiti puding sa ukusom slatke pavlake, 2-3 kašike šećera i kesicu vanil šećera. Pomešati puding i mleko, dodati 100g bele čokolade i još malo prokuvati. Ako je smesa previše gusta dodati još malo mleka. Skloniti sa vatre pa umešati 2dl viskija i 3 kašike ruma.


Liker sa čokoladom
Staviti 1/2l mleka da zavri. U 2 dl vode razmutiti puding od čokolade, 2-3 kašike šećera, 3 kesice vanilin šećera i 3 kašike nesquik-a. Pomešati puding i mleko, dodati 100g mlečne čokolade i prokuvati. Ako je smesa previše gusta dodati još malo mleka. Skloniti sa vatre, pa dodati 2dl ruma.



Liker od karamela
5 kašika šećera staviti da se karamelizuje, pa naliti sa 1/2l mleka. U 2 dl mleka razmutite puding od vanile, 2-3 kašike šećera i 2 kesice vanilin šećera. Pomešati puding i mleko, dodati 100g karamel bombona i još malo prokuvati. Po potrebi dodati još malo mleka ako je smesa previše gusta. Skloniti sa vatre, pa umešati 2dl votke.

UŽIVAJTE!!!

Napomena:
Liker ohladiti, pa tek onda konzumirati.

Količinu šećera i alkohola možete povećati po želji.

Rok trajanja: Liker upotrebite u roku od 10 dana.

5 коментара:

  1. prekrasno ,ja se u ovome jos nisa isprobala,ali uskoro cu da probam...Uradila sam samo visnjovacu i orahovacu,onu koja se ostavi na suncu,ali ovo moram probati....Goco ovo je odlicno!!!!

    ОдговориИзбриши
  2. Lele, kakva lepota, a koji mu je otprilike rok trajanja ako se odmah ne popije?:)

    ОдговориИзбриши
  3. Super super blog! Zaista totalno drugacije i originalno!

    Ove cu likere sve da isprobam :)

    ОдговориИзбриши