Странице

Obožavam da kuvam i da se igram u kuhinji. I ne samo u kuhinji... Zato će sve ovo što budete ovde pronašli biti malo drugačije od onog što drugi rade.

недеља, 7. фебруар 2010.

Palačinke u kombinaciji sa voćem

Osnovno testo:
3 jaja, na vrh noža soli, brašno koliko prime jaja, 3 kašike ulja i mleko da masa bude srednje gustine. Pre prženja ostavite smesu da malo odstoji.

Palačinke sa jabukama
U osnovno testo dodati 2 narendane jabuke i 2-3 kesice vanilin šećera. Pržiti. Filovati mlevenim orasima pomešanim sa šećerom i preklapati na četvoro.




Palačinke sa filom od bresaka
4-5 bresaka oljuštiti,iseći na komade, dodati 4 kašike šećera i 3 kesice vanilin šećera. Malo prokuvati. Ohladiti. Umešati 2 kašike kisele pavlake i sitnije lomljenog keksa po potrebi. Skuvati krem od 1/2l mleka sa 3 kašike šećera, 2 kesice vanilin šećera, pudingom od vanile i 125g margarina. Skloniti sa vatre i umešati 2 žumanca. Palačinke ispržiti prema osnovnom receptu. Filovati tako što se nadev stavi na početak palačinke, pa potom urola. Iseći na manju parčad. Zaliti kremom i ohladiti. Po želji ukrasiti snegom od preostalih umućenih belanaca sa šećerom.




Palačinke sa bananama
Palačinke ispržiti prema osnovnom receptu. Skuvati krem od 1/2l mleka sa 3 kašike šećera, 2 kesice vanilin šećera, pudingom od vanile i 125g margarina. Kremom filovati palačinke, poređati preko kolutove banana prethodno potopljenih u limunov sok da ne bi potamnele i preklopiti na četvoro. Posebno skuvati 200g mlevenih oraha sa malo mleka, 2-3 kašike šećera ( ako volite slađe slobodno dodajte još šećera ) i 50g margarina. Ovu smesu naneti na palačinke. Otopiti čokoladu sa malo mleka i butera, pa išarati palačinke preko krema od oraha.


Нема коментара:

Постави коментар