Странице

Obožavam da kuvam i da se igram u kuhinji. I ne samo u kuhinji... Zato će sve ovo što budete ovde pronašli biti malo drugačije od onog što drugi rade.

петак, 14. мај 2010.

Palačinke sa zeljem i punjenjem od sira i belog luka





Palačinke:

2 jaja, 1dl jogurta, 1/2dl ulja, veza zelja, šolja oštrog brašna, kisela voda, so, kašičica praška za pecivo

Punjenje:

3 kašike ulja ili 50 g butera, prepuna kašika oštrog brašna, 1dl jogurta, 1dl vode, veća kriška belog tvrdog sira, 2 češnja belog luka.





Zelje iseći na tanke rezance, posoliti i izgnječiti. Umutiti 2 jaja sa brašnom, jogurtom, praškom za pecivom i kiselom vodom ( može i obična ), da dobijete malo gušću smesu za palačinke. Umešajte zelje i ostavite smešu da odstoji 30 min.



Palačinke pecite u teflonskom tiganju. Pre sipanja smeše u tiganj uvek dodajte malo ulja. Kad jedna strana porumeni, palačinku okrenite i dopecite.



Priprema fila:

Na ulju ili buteru propržite brašno. Pred kraj dodajte sitno seckan beli luk i kratko propržite kako luk ne bi postao gorak i odmah nalijte jogurt, a potom i vodu. Mešajte žicom za mućenje kako se ne bi stvorile grudvice. Kad smeša postane glatka i ujednači se dodajte pola kriške rendanog sira. Sve promešajte i sklonite sa vatre.





Palačinke nafilujte, preklopite na četvoro i odozgo obilno pospite ostatkom grubo narendanog sira.



NAPOMENA:

Ove palačinke možete praviti i sa spanaćem, koprivom ili blitvom.



1 коментар: