Странице

Obožavam da kuvam i da se igram u kuhinji. I ne samo u kuhinji... Zato će sve ovo što budete ovde pronašli biti malo drugačije od onog što drugi rade.

петак, 28. мај 2010.

Savršen krompir

Bilo da su u pitanju mladi ili zreli krompiri postupak je isti. Da bi dobili fino hrskave krompire spolja, a mekane unutra, potrebno je krompire prokuvati u slanoj vodi nekoliko minuta. Za mlade krompiriće vreme kuvanja je samo par minuta, dok za zrelije, vreme kuvanja može biti od 5 do 10 minuta. Vodite računa da se krompir ne prekuva. Potom ih dobro ocediti papirnim ubrusom. Pržite ih u dosta vrelog ulja. Takođe ih možete peći u rerni.




4 коментара:

  1. Bas tako, najlepsi su kada se prvo malo prokuvaju pa onda ispeku, sto vecina ljudi ne radi, vec ih zasebno peku, prze ili kuvaju. Posebno volim mlade krompirice sa ruzmarinom ili durgim biljem, to je za mene savrsena kombinacija. Slicice su prelepe! :)

    ОдговориИзбриши
  2. Svetlana, potpuno se slažem s tobom da je kombinacija krompira i ruzmarina je savršena. Nadam se da će čitaoci ovog bloga to isprobati, pa nam preneti svoje utiske.

    ОдговориИзбриши
  3. Spremam na isti nacin..Cak ih i zamrzavam tako prokuvane i u sred zime se pocastimo mladim krompiricima :D

    ОдговориИзбриши
  4. Ja ga čak skuvam skroz, pa ga zapečem na ulju, pa odozgo malo aleve paprike...uf baš mi proradi apetit:)

    ОдговориИзбриши