Странице

Obožavam da kuvam i da se igram u kuhinji. I ne samo u kuhinji... Zato će sve ovo što budete ovde pronašli biti malo drugačije od onog što drugi rade.

уторак, 30. март 2010.

Uskršnji rogZa ovaj rog inspiracija je bila moja prijateljica Julijana, samo što sam ja poželela da napravim slatku varijantu.
Testo:
1/2l mleka, 15g kvasca, 5-6 kašika šećera, limunova kora, 100g otopljenog margarina, 2 žumanca i oko 900g brašna

Za premaz: jedno jaje lagano ulupano
Postupak izrade:
Umesiti testo, pa ga ostaviti da odstoji. Potom otkinuti manji deo i razvaljati tanko, oko 1/2cm visine. Tanjirom obeležiti veći krug, a potom i manji desertnim tanjirićem, pa iseći po obodu da dobijete prsten. Od ostataka testa formirajte ukrase po želji. Ostatak testa podelite na nekoliko delova i izvaljajte tanje trake kojim ćete omotavati kalup. Počnite od vrha prema širem delu. Posebno ispletite pletenicu i pričvrstite je na obod. premažite ulupanim jajetom i pecite na 180-200 C dok ne porumeni. kad se testo prohladi odstranite kalup, spojite prsten i rog belancem umućenim sa prah šećerom i napunite po želji keksom, jajima, bombonama...
Kalup:
Od debljeg kartona napravite fišek, napunite ga zgužvanim novinskim papirom, a potom omotajte pek papirom ili alu folijom.


6 коментара: